VITAMIN C + SOLKREM = SANT

Viktigheten av å bruke bredspektret solkrem hver eneste dag – regn eller sol, innendørs eller utendørs – kan ikke undervurderes. Det kan være nøkkelen til å forhindre hudkreft, smertefulle forbrenninger, motarbeide fine linjer og rynker, forebygge hyperpigmenteringer for å nevne noe. Når du kombinerer solkrem med C-vitamin, en av de beste antioksidantene vi har, dobler du i hovedsak alle de hudbeskyttende fordelene.

Vitamin C gir også fordeler som å lysne hudtonen din og gir en jevn og strålende hud. Videre er det en kraftig antioksidant, noe som betyr at den hjelper deg med å beskytte huden din mot frie radikaler

Vi anbefaler å bruke Vitamin C Serum under din daglige fuktighetskrem, påfør deretter solkrem – helst faktor 30 eller 50 for god beskyttelse.

 

Hva er frie radikaler og hvorfor trenger vi antioksidanter?

Frie radikaler er uparrede (og derfor ubalanserte) oksygenatomer som tilfeldigvis oppsøker ethvert annet atom for å stabilisere seg selv. De vil feste seg til hva som helst – hudcellene dine er et klart mål – og når de fester seg kan de forårsake en kjedereaksjon av skader som fører til for tidlig aldring. Som navnet antyder, er antioksidanter «motgift mot oksidasjon» og er med på å bekjempe den skaden direkte. Du har helt sikkert sett at et oppskåret eple blir brunt etter ganske kort tid. Kanskje har du også hørt at dersom du gnir den oppskårede siden inn med sitronsaft, så holder den seg frisk lenger.

Det er antioksidanter i praksis. Eplet oksiderer, dvs forringes i kontakt med luft. Når skallet er borte og eplet ligger i luft, blir det utsatt for frie radikaler og blir brunt ganske raskt. Sitronsaft er proppet full av antioksidanter, og det forhindrer altså at eplet blir brunt. Eplet holder seg friskt mye lenger på grunn av sitronsaften.