NATURLIG OG ØKOLOGISK SOLKREM

Det er ikke alltid så lett å finne veien i solkrem jungelen. Hvilken faktor skal jeg bruke, hva er 360 beskyttelse, bør jeg velge mineralfilter-beskyttelse, blir jeg brun med høy faktor? er spørsmål vi ofte får fra dere kunder. Her kommer litt mer informasjon om solkremer og faktor, som kan gjøre det lettere å finne din favoritt. Og husk at vi anbefaler at du benytter solkrem som daglig beskyttelse for alle typer UV stråling, ikke bare når du soler deg.

UVA lys er det sollyset som går dypest ned i huden vår og også det lyset som skaper mest hudskade. Vi pleier å si at A’en i UVA står for aldring. UVA strålene bryter ned collagen og elastin produksjonen i huden vår og gir varige solskader.

UVB lys er det sollyset som gjør oss brune. Så B her kan stå for brun. Da blir det lettere og huske. Når UVB lyset treffer huden, aktiviserer huden et forsvar for å beskytte seg og indre organer mot strålingen. Hunen starter med aktiv produksjon av melanosytter, en hudcelle som legger seg som et skjold i de øvre hudlagene. Det er melanosyttene som gjør oss brune. Når vi bruker solkrem vil vi hjelpe huden med denne beskyttelsen, man vil fortsatt bli brun, men det kan ta litt lengre tid og man slipper å bli brent og få andre utfordringer som soleksem ol.

HEV lys. I de senere årene er det også blitt forsket mye på hva det blå lyset, HEV lys gjør mot huden. Dette er lys vi blir utsatt for fra TV, dataskjermer, telefoner ol og er kanskje det lyset som flesteparten av oss er aller mest utsatt for. Vi tenker jo ikke at vi kan få rynker og pigmenflekker av å sitte foran pc’en, men det kan vi. Det viser seg at HEV lyset er det lyset som går dypest ned i huden, det bryter ned hud barrieren, som igjen gjør huden reaktiv og mer sensitiv. Vi får også en økt produksjon av frie radikaler ( bryter ned hudceller) og huden mister sin elastitet og spenst.

Mineralfilter hva er det?
Mineralfilter er et fysisk filter som som oftest er laget av titanium eller sinkoksid.
Et mineralfilter vil blokkere for solstrålene og reflektere dem bort fra huden. Historisk sett har solkremer med mineral filtre vært tykke i konsistensen og vanskelige å smøre ut. Dette har endret seg og man kan fint benytte ansiktskremer med mineralfilter til daglig bruk.
 
Vanlig solfilter. 
Normale solfilter vil «uskadeliggjøre» solstrålene når de har trengt ned i huden.
De kjemiske filtrene trekker inn i huden og absorberer UVA og UVB strålene, omdanner strålene til varme via en kjemisk reaksjon, og frigjør deretter varmen fra huden. Så rett og slett en kjemisk absorbering. Solkremer med denne type filter kan inneholde ingredienser som ikke er bra for oss eller miljøet så les bakpå ingrediensene og unngå oksybensone (hormonhemmende) og nanopartikler som kan være skadelige for havet.
 
360 beskyttelse er det nyeste innen solkremer. 360 produktene beskytter både mot UVA, UVB og HEV lys. De kommer med forskjellige faktorer og med både mineralfilter og syntetiske filtre. 360 gir deg full beskyttelse mot alle typer lys og stråling hele året og blir normalt benyttet på toppen av din vanlige hudpleierutine hele året rundt.