ALT DU TRENGER Å VITE OM RETINOL

Hva er Retinol og hvordan skal det brukes er et spørsmål vi ofte får fra våre kunder.

Retinol er i våre øyne en av de mest aktive ingrediensene innen hudpleie. Det er gjort flere kliniske studer på ingrediensen og disse viser at ved bruk over en periode vil hudstrukturen bedres, hyperpigmentering blekes og akne arr jevnes ut for å nevne noe. Retinol har en veldig liten molekyl binding noe som gjør at den kan transporteres dypere ned i huden og derfor være en aktiv ingrediens i cellefornyelsen. Den hjelper til med å styrke fibroblastene, en viktig hudcelle i dermis som bla produserer  både kollagen og elastin. Kollagen og elastin er fibrene som gjør huden spenstig og myk. Resultatet er blant annet reduserte linjer og porer, og jevnere hudtone. Og dessuten øker retinol også hudens evne til å holde på fuktighet.

Helt siden 1970 tallet har man jobbet med og studert Retinols virkning på huden. Det startet som et akneprodukt og man så raskt en god effekt på demping av kviser og urenheter. Over tid begynte man også å se på Retinol i kombinasjon med andre hudtilstander og kom raskt frem til at det er en liten mirakel ingrediens i forhold til typiske aldringstegn i huden. Men først hva er retinol?

Retinol er en syre utviklet fra vitamin A.

Retinol er en form av A-vitamin, men det skilles mellom A-vitaminsyre (tretinoin), Retinylpalmetat og Retinol.

Retinylpalmetat brukes i mange kremer som en effektiv antioksidant, spesielt egnet deg som nærmer deg 30 eller eldre.

Retinol er den sterkeste ingrediensen. For å få en god effekt, bør kremer ha opptil til 1% retinol i seg.

Bakuchiol  bør også nevnes, for selv om det ikke er type a-vitamin, fungerer den nokså likt. Fordelen er at huden tolererer det godt, og er derfor godt egnet for dem med tørr eller sensitiv hud. Hvis du ikke ønsker å hoppe rett på retinol, kan bakuchiol være et bra sted å starte.

 

Alle formene for retinol finnes i ulike konsentrasjoner og blandinger, så ikke heng deg altfor mye opp i prosenten. Vær også obs på at man ofte må se nærmere på ingrediens sammensettningen  for å finne styrken, ikke bare lese navnet på produktet. «5 % retinol complex» kan noen ganger bety 0.5 prosent Retinol.

Retinol som ingrediens kan komme i mange typer produkter. I vår butikk finner du den både i olje, serum og kremform.  Det finnes ikke kun en riktig måte å bruke retinol på, men som hovedregel påfører du et tynt lag med retinolprodukt på ren og tørr hud, som en del av kveldsrutinen. Helt i starten kan du gjerne unngå den tynne huden rundt øynene (selv om den definitivt kan dra nytte av retinol, så lenge man ikke overdriver). Det finnes også egne Retiolprodukter tilpasset øyeområdet for dem som ønsker det.

Er du Retinol nybegynner kan du starte med å bruke  retinolproduktet ditt to til tre ganger i uken, og gradvis trappe opp. Hvor ofte produktet skal brukes avhenger av konsentrasjonen og hudens sensitivitet. . Går du for hardt ut, risikerer du å måtte legge fra deg retinolen på grunn av irritasjon, og da går man glipp av potensielt fantastiske resultater. Noen opplever også at huden kvitter seg med allerede eksisterende urenheter, som kommer til syne før det blir bedre igjen. Vi anbefaler sterkt at du står det ut ( da disse urenhetene er noe som hadde kommet uansett) or resultatet etterpå er supert.

Bruker du retinol bør du også bruke solkrem eller annen form for filterbeskyttelse. Nå skal det sies at vi anbefaler at alle bruker det uansett da SPF er en super måte å bekjempe frie radikaler på og det er dem som bryter ned hudcellene over tid og skaper aldring.

Retiol skal ikke benyttes av gravide.