RETINOL OG VITAMIN C: EN HUDPLEIEGUIDE OM HVORDAN DU BRUKER DEM SAMMEN

Det er ingen hemmelighet at hudpleieingrediensene Retinol, Vitamin C og SPF er blant de største når det kommer til vitenskapelig bekreftede resultater. Og trifectaen av retinol, vitamin C og SPF har gang på gang vist seg å være førsteklasses ingredienser når det gjelder å stimulere kollagendannelse, redusere tegn på solskader og forebygge hudkreft, blant andre langsiktige fordeler. SPF er ganske grei: Den beskytter deg mot solen og er det aller siste du påfører huden din før du går ut. Men retinol og vitamin C er litt mindre åpenbare, og å bruke dem effektivt kan kreve litt mer forklaring. Det kan du lese om i dette blogginnlegget.

Hva er retinol?

Retinol er ett derivat av vitamin A, retinol øker cellulær omsetning, øker kollagenproduksjonen og hemmer enzymet knyttet til melaninproduksjon. Konsekvent bruk av retinol vil jevne ut hudens tone og tekstur og redusere akne, fine linjer og hyperpigmentering.

 

Hva er vitamin C?

Vitamin C er en av naturens mest potente antioksidanter. Det nøytraliserer de frie radikalene som genereres av hverdagen (eksponering for forurensning, stress, UV-lys, og så videre), og forhindrer dem i å bryte ned eksisterende kollagen i huden din. Vitamin C hjelper også med å blokkere pigmentproduksjonen (færre mørke flekker), stimulerer kollagenvekst, og takket være dets anti-inflammatoriske egenskaper kan det redusere akne.

 

Kan du bruke retinol og vitamin C sammen?

Det korte svaret er ja. Men som med mange ting i livet, er det fullstendige svaret mer komplisert. Retinol og vitamin C kan ikke formuleres sammen i samme flaske; kjemien vil rett og slett ikke fungere. Men bare fordi de ikke kan leve sammen i en delt beholder, betyr det ikke at du ikke kan bruke dem i lag eller bruke dem på forskjellige tider på dagen.

Bygg en hudpleierutine med Retinol og vitamin C

Retinol kan gjøre huden din følsom for solen, derfor anbefaler våre hudpleiere å bruke ingrediensen om natten. Og siden vitamin Cs antioksidantkraft betyr at det er en flott sekundær forsvarslinje til solkremen din, siden den fanger opp frie radikaler, foreslår de vi  et lag med vitamin C om morgenen. For en omfattende rutine som inneholder både retinol og vitamin C for best effekt, se nedenfor.

Hudpleierutine om morgenen

Rens : Start med en skånsom, allsidig ansiktsvask, som Dr. Dennis Gross Alpha Beta AHA/BHA Daily Cleansing Gel, for å fjerne eventuelle rester som dannes over natten.

Peeling: En skånsom kjemisk peeling som Alpha Beta Universal Daily Peel, bidrar til å holde huden glødende og klar.

Serum: Dette er det første trinnet i morgenrutinen for å inkludere vitamin C. Et ansiktsserum fylt med vitamin C (prøv Dr. Dennis Gross 15% Vitamin C Firm & Bright Serum) vil mette huden med den viktige antioksidanten og bidra til å bekjempe fine linjer, mørke flekker og matthet.

Fuktighetskrem: Gi huden din et ekstra vitamin C-boost ved å jevne ut en fuktighetskrem som også er rik på vitamin C, for eksempel Dr. Dennis Gross Oil-Free Radiant Moisturizer eller Dr. Dennis Gross Dewy Deep Cream (hvis huden din er på den tørrere siden). Denne doble dosen vil gi deg mye mer vitamin C fordeler.

Øyekrem: En øyekrem som inneholder vitamin C (prøv Dr. Dennis Gross Firm & Bright Eye Treatment) rundt hele øyeområdet vil hjelpe til med å raskt arbeide med rynker / linjer og mørke ringer ved å øke kollagennivået.

SPF: Avslutt med å påføre en mineralsk solkrem med SPF på minst 30, som Dr. Dennis Gross All-Physical Lightweight Wrinkle Defense Broad Spectrum Sunscreen SPF 30, hver eneste dag, regn eller sol.

 

Hudpleierutine om kvelden

Rens : Fjern dagens smuss, olje og sminke med Dr. Dennis Gross Alpha Beta AHA/BHA Daily Cleansing Gel fra morgenen eller prøv Dr. Dennis Gross Hyaluronic Marine Meltaway Cleanser.

Peeling: Natten er den perfekte tiden for retinol. To til tre ganger i uken, tilsett Dr. Dennis Gross Advanced Retinol + Ferulic Overnight Texture Renewal Peel. Den vil bidra til å gjenopprette huden, samt øke utstrålingen.

Serum: Neste trinn er et potent, retinolbasert serum. Den nøyaktige du velger vil være basert på dine unike hudbehov. Hvis linjer er din største bekymring, prøv Dr. Dennis Gross Advanced Retinol + Ferulic Overnight Wrinkle Treatment. Hvis du føler at kviser er mer problemet ditt, er Dr. Dennis Gross Advanced Retinol + Ferulic Texture Renewal Serum noe for deg.

Fuktighetskrem: Uansett hvilket serum du velger, vil du følge det med en rik fuktighetskrem, som Dr. Dennis Gross Advanced Retinol + Ferulic Intense Wrinkle Cream.

Øyekrem: En øyebehandling rik på retinol (Dr. Dennis Gross Advanced Retinol + Ferulic Triple Correction Eye Serum er et godt eksempel) vil bidra til å øke mengden av plumpende kollagen i området.

Bivirkninger og viktige hensyn

Retinol bringer nye celler til hudens overflate, disse er ekstremt følsomme for solen. Hvis du ikke allerede har en god nok grunn til å bruke SPF daglig, kan du legge til solbrenthet på listen over hvorfor solkrem hver dag er et must.

Retinol kan være knyttet til hudirritasjon, som rødhet, avskalling eller flassing – spesielt når du begynner å bruke det. Imidlertid forsvinner disse reaksjonene etter hvert som huden din tilpasser seg.

Retinol kan ikke brukes av de som er gravide eller ammer.

Vitamin C anses generelt som trygg for alle å bruke, selv de med sensitiv hud. (Men hvis det er deg, start med å påføre vitamin C ikke mer enn én gang om dagen til du ser hvordan huden din reagerer.) Det som er viktigst er typen vitamin C i produktformuleringen. Se etter ordene «askorbinsyre» (“ascorbic acid”) på etiketten. Det finnes mange former for aktuell vitamin C. Askorbinsyre er den som trekker best inn i huden.