Møt gründeren bak Karmameju , Mette Sjærbæk og hør hennes tanker rundt lansering av versjon 2.0 av Sun.
I forbindelse med relanseringen av Karmameju SUN, deler grunnlegger Mette Skjærbæk i denne artikkelen hvorfor valg av solkrem er en viktig beslutning – både for huden vår og helsen vår. Du kan også lese om forskjellen på solkremer, og hvorfor Mette, basert på et føre-var-prinsipp, utelukkende velger mineralske solkremer – til seg selv, til sine døtrene og til alle som bruker Karmameju Hudpleie.
Hvorfor velge mineralsk solkrem?
Grunnene mine til å velge kun mineralske solkremer er mange. De ligger på hudens overflate som et beskyttende skjold og gir bredspektret beskyttelse. De fungerer umiddelbart etter påføring. De svir ikke i øynene. De anbefales for barn. De anbefales for soleksem. De er naturlig utvunnet. De etterlater ikke gule flekker på klærne. Flekker kan vaskes av. De tetter ikke porene.
Det finnes tre typer solkremer: mineralske, kjemiske og nanobaserte solkremer. For meg er mineralsk solkrem det eneste sikre valget, og det har det vært siden jeg var i 20-årene og ble klar over hvordan hudpleieingredienser kan påvirke våre vitale kroppssystemer og helse. Min beslutning om å ikke bruke kjemisk og nano solkrem er basert på et føre-var-prinsipp. Etter min mening er det for mye vitenskapelig dokumentasjon som peker i negativ retning om kjemiske filtre, og løftet jeg har gitt forbrukerne er basert på åpenhet og forsiktighet.
Å utvikle Karmameju SUN har ikke vært lett. Med den første versjonen av vår mineralske solkrem tror jeg vi var 90 % på vei til å gjøre den usynlig på huden og enkel å påføre. I den nye versjonen tror jeg vi har nådd målet vårt
Den «enkle» løsningen hadde vært å bruke kjemiske filtre eller mineralfiltre i nanoform og å tilsette silikon i formelen for å gjøre den lettere å påføre. Ingen av de tre alternativene stemmer overens med mine helhetlige verdier.
Vi bruker ikke mineralske nano-solfiltre, hvis partikler er laget mikroskopisk små med nanoteknologi, basert på et føre-var-prinsipp.
Kjemiske solkremer virker først når de har trengt inn under hudens overflate, gjennom en kjemisk prosess der UV-stråler omdannes til varme. Ettersom årene går, mistenkes eller dokumenteres flere og flere kjemiske solkremer å være hormonforstyrrende eller å være forurenset med hormonforstyrrende stoffer i utviklingsprosessen. En utvikling som jeg har fulgt og som bekrefter valget mitt om kun å bruke mineralske solkremer. Det er løftet jeg har gitt til de som bruker Karmameju – og det jeg ønsker å gi videre til døtrene mine.
Derfor har vi jobbet videre med en ny serie solkremer, som vi kaller SUN 2.0-serien. Heldigvis lyktes vi med å lage en solserie med mineralet solkrem sinkoksid, som i vår oppdaterte formel fortsatt gir optimal bredspektret beskyttelse, men nå er enkel å bruke og viktigst av alt (det var vår største utfordring), vår nye mineralsolkrem er usynlig på huden.
Det er en stor glede for meg at vi har laget en så deilig og pleiende solkrem serie, kun basert på mineralske solfiltre, og slik jeg ser det er det ikke lenger noen grunn til å bruke annet enn mineralske solkremer.
Naturlig utviklet solpleie
Det er mange grunner til at jeg velger mineralske solkremer – først og fremst av helsemessige årsaker. Kosmetikkindustrien er i stadig utvikling i takt med ny kunnskap, og ingredienser som en gang ble ansett som trygge, blir nå revurdert. Jeg tror på åpenhet og den nyeste forskningen når det gjelder å velge de beste ingrediensene for huden. Jeg har dyp tillit til naturen og dens evne til å møte våre behov. Vi absorberer en stor del av hudpleien vi påfører, og for meg er hudpleie som næring for huden. På samme måte som jeg ønsker at vi som familie skal innta så mye naturlig og økologisk mat som mulig, ønsker jeg også at huden vår skal motta hudmat som harmonerer med vårt vesen. Mineralsolkremen vi bruker i Sun 2.0 består av sink. Et mineral som er naturlig utvunnet. Det synes jeg er betryggende. «Det er en prioritet for meg å informere deg om at valg av solkrem er en viktig beslutning – for både huden og helsen vår.»